Az OLEANDER HAUS a magyar határ közelében, a burgenlandi Jennersdorfhoz tartozó Raxban található.

Ez nem csupán baráti társszervezetünk és a leander barátok egyesülete Ausztriában, hanem az egyesület vezetőjének, Wilhelm Hufnaglnek háza is, ez a leanderek bemutatóhelye.

A jennersdorfi önkormányzat a falumegújítási, szépítési projekt keretében sajátos, egyedi státuszt adott Rax-nak, „OLEANDERDORF RAX”, azaz a ”Rax Leanderfalu” elnevezést.

Dél-Burgenlandban vannak Ausztria legnaposabb napjai, éghajlata kedvező a leanderek számára, itt a leander évente 6 hónapon keresztül virágzik.

A Leanderfalu motorja az OLEANDER HAUS, igyekszik minél több érdeklődőt, (leander barátot) toborozni, akik végül az oleander falu közösségévé válnak. Nem csupán a főutcára kihelyezett sok hatalmas leander, a megrendezett leanderfesztivál ad mediterrán hangulatot a falunak, hanem az OLEANDER HAUS leanderkertje fajtabemutatóként is vonzza az embereket.

Mindemellett a látogatók tájékoztatást kaphatnak a leander gondozásáról, neveléséről, szaporításáról és átteleléséről.