A Nemzetközi Leander Egyesület (International Oleander Society – IOS) elődjét a Nemzeti Leander Egyesületet Maureen Elizabeth ‘Kewpie’ Gaido és Clarence Pleasants álmodta meg 1967-ben. 

Clarence Pleasants már kisfiúként elhatározta, hogy ennek a gyönyörű virágnak szenteli életét. 

Több mint tizenkét évig a Virginiában található norfolki botanikus kertben tanult és dolgozott, de közben a világ minden részéről gyűjtötte a leanderrel kapcsolatos információkat. Eközben rátalált az „Oleander City”-re, a Texas-ban található Galvestonra is. Elhatározta, hogy itt fog élni, hogy közel lehessen kedves virágaihoz és 1961-ben odaköltözött. 

1967-ben Maureen Elizabeth ‘Kewpie’ Gaido-val megalapították a Nemzeti Leander Társaságot, ami később vált nemzetközi szervezetté. Karizmája révén Clarence Pleasants egészen 1995-ben bekövetkezett haláláig az IOS „lelke” volt.

Ma a Nemzetközi Oleander Társaságnak Franciaországtól Japánig a világ minden táján vannak tagjai. A társaság kiadványokkal, oktatási projektekkel, fesztiválokkal és közösségi szolgáltatásokkal népszerűsíti ezt a szép növényt, beleértve a támogatásokat és ösztöndíjakat.