Néhány pillanatkép a vásárról.

Az egyesületünk tavasszal hirdette meg több helyen is, hogy nagyméretű leandereket gyűjtünk, amelyek Velencére kerülnének. Ugyanis valamikor felvetődött, hogy milyen jó volna egy leander falut létrehozni, ahol az arra járók megcsodálhatnák, hogy milyen sok fajta leander van. Megfelelő helyként felmerült Velence városa több szempontból is, mint klíma, turisztika, kapcsolat. Kissné Bakcsy Judit felvette a kapcsolatot Velence város polgármesterével, akinek nagyon tetszett az ötlet.

Felhívásunkra 12 felajánlás érkezett egyesületi és egyesületen kívüli leander kedvelőktől, melyek közt voltak, akik nem éltek az ellentételezés lehetőségével. A növények hosszú szervezés után végül június 6-án elszállításra kerültek a velencei önkormányzat által.

Azóta már hozzá is szoktak új helyükhöz a Velencei Korzón. 6 dupla fehér (Mont blanc), 2 dupla rózsaszín (Spendlens), 1 szimpla rózsaszín, 1 piros (Emile Sahut), 1 dupla sárga (Luteum plenum) és 1 Alsace díszíti már a Velencei Korzót. Aki arra jár, feltétlenül nézze meg őket!

Szeretnénk ezúton is megköszönni az együttműködést mindazoknak, akik részt vettek ennek a projektnek a megvalósításában! Külön köszönet a nagy leanderek felajánlóinak!

Augusztus 19-20-án került megrendezésre Velence várossá avatásának születésnapi vigassága, és egyben a II. Leander fesztivál és vásár. Velence polgármestere ünnepélyes keretek között itt mondott köszönetet az egyesületnek és személy szerint Kissné Bakcsy Juditnak a várost díszítő leanderekért.

A velencei leander vásáron több egyesületi tag is részt vett és sokan meglátogatták standunkat egy kis beszélgetés, nézelődés, tapasztalat- illetve leander hajtáscsere, de akár vásárlás céljából is.

Bár az időjárás nem mindig alakult a két nap alatt kedvezően, ennek ellenére az egyesületi tagokon kívül is sok látogató, érdeklődő, vásárló megfordult a korzón. Többen kértek tanácsot a leander szaporítás, metszés, magvetés, kártevők és betegségek témakörében.

A látogatók „szünetében” sokat beszélgettünk, nevettünk, tapasztalatokat cseréltünk és tanultunk is egymástól. Például a levendulacsokor, levendula párna, és a levendula buzogány készítését elemeztük és próbáltuk ki. Eközben még a quilling technika nevét is sikerült megtanulnunk.

Összességében úgy gondolom sikeresen, tanulságosan és jó hangulatban telt el ez a két nap.

 

T.A.